Det du sannsynligvis ikke bryr deg så mye om


Våre servere

Vi har minimumskrav for hver enkelt server som skal tilfredsstille behovet for de fleste kunder.

Våre servere for standard webhotell er raske og utsatt for lite belastning. Alle servere har prosessorer med minimum 8 kjerner, 16 GB RAM, 4 harddisker i RAID10 for lagring av filer, og 2xSSD i RAID1 for databaser. I tillegg begrenses antall kontoer for hver server slik at den ikke skal bli overbelastet. Alle servere har også installert CloudLinux for å begrense hvor mye hver konto kan bruke av ressurser på serveren. Resultatet av dette blir at én enkelt konto ikke kan bruke opp alle ressursene for serveren, og dermed hindre andre i å bruke de samme ressursene. (Noe som vil bety at nettsiden deres ikke vil være tilgjengelig.) Dette er mer rettferdig for alle ettersom ressursene fordeles likt.


Hastighet

Alle servere er tilkoblet mot internett med 100 Mbps linjer og dette sikrer at tjenester alltid vil være raske. Det benyttes også avanserte nettverksverktøy for å overvåke trafikken i tilfelle det skulle oppstå problemer.


Overvåkning

Alle servere og tjenester blir konstant overvåket, og i tilfeller hvor en tjeneste blir utilgjengelig vil en administrator øyeblikkelig bli varslet om dette både pr. SMS og e-post. Feilretting av eventuelle feil vil også begynne øyeblikkelig.

Datasenter

BLOGGHotell.no benytter i dag servere som er plassert på datasentre i Nederland hos LeaseWeb.com.

Vi har spesialisert oss på drift av Linux-baserte servere med cPanel med RVSkin som kontrollpanel, og dette betyr at kontrollpanelet er på norsk. Servere har støtte for PHP og MySQL. Alle webhotellpakker har støtte for webmail, databaser, og de fleste åpenkildeløsninger på markedet.


LeaseWeb.com

Datasenterene til det nederlandske selskapet LeaseWeb.com har en historisk oppetid på 99,999% og tilbyr i dag en samlet båndbredde på 2,3 Tbps (sammenlignet med den hastigheten du opplever hjemme vil dette tilsvare en internetttilkobling på 2.300.000 Mbps) for mer enn 40.000 servere. De har i dag totalt 7 datasentere fordelt over Nederland, Belgia, Tyskland og USA, og er dermed blant de aller største aktørene i Europa. Noen av de selskapene som har valgt å bruke LeaseWeb er blant annet Kelkoo, Wikimedia, PriceWaterhouseCoopers, KPMG, Heineken, Bose og Starbucks.


Sikkerhetskopiering

Vi har opprettet gode rutiner for å beskytte mot potensielle problemer, og en av de viktigste er oppdaterte sikkerhetskopier av alle servere. For sikkerhetskopiering benyttes det programvaren R1Soft Enterprise som gjennomfører en sikkerhetskopi av hele serveren, inkludert kundenes kontoer og operativsystem/programvare, hver sjette - 6 - time. Disse lagres for en periode på 7 dager hver i tillegg til ukentlige og månedlige sikkerhetskopier. Totalt utgjør dette 37 lagringspunkter for alle kontoer.

Datasentrene lagerfører maskinvarekomponenter i tilfelle noe skulle svikte på en server. Hvis det skulle oppstå et tilfelle hvor en server feiler vil vi kunne overføre den siste av de daglige sikkerhetskopiene til en reserveserver som står klar til å gjenopprette kontoer innen kort tid for å minimalisere en eventuell nedetid. Skulle denne nedetiden for en måned totalt vare mer enn 45 minutter vil du som kunde være berettighet for en måneds gratis webhotell.